Schite de Arhitectura | Admiterea la Arhitectura

Schite de Arhitectura
Vom incepe sa exploram diverse tipuri de desen folositoare pentru admiterea la arhitectura. Iti voi arata, prin exemple, cum pentru toate ideile arhitecturale exista un tip de desen care exprima cel mai bine ce vrea sa transmita.

Continut Articol

Vom incepe sa exploram diverse tipuri de desen folositoare pentru admiterea la arhitectura. Iti voi arata, prin exemple, cum pentru toate ideile arhitecturale exista un tip de desen care exprima cel mai bine ce vrea sa transmita.

In aceasta serie de articole vom vorbi despre:

1. Proiectii Ortogonale (planuri, sectiuni si elevatii)

2. Axonometrie

3. Perspectiva (la un punct de fuga si la doua)

Imi poti scrie oricand!

Daca ai nevoie de un feedback, poti sa imi scrii si iti voi raspunde in cel mai scurt timp. Mi-ar placea sa ne auzim si sa faci parte din comunitate. 

Inainte de toate, am ales sa incep cu schita de arhitectura. Ea ramane baza ideilor, ramane instrumentul cheie pentru dezvoltarea creativitatii, pentru observare, reflectie si dezvoltarea conceptului.

Proiectele dezvoltate pe calculator au promovat un setiment de libertate in fata metodelor traditionale dar au si ele limitari. Te incurajez sa folosesti atat metode traditionale cat si metode noi pentru a da forma si expresie ideilor tale.

"Actul de a schita este un joc. Schitele, in sine, nu sunt. Jocul este dialogul dintre arhitect si creioanele lor. Ca si in cazul copiilor, rolul jocului este acela de a imbogati cunostintele si a mari puterea de intelegere."
- Architect's Sketches (Dialogue and Design)

#1.Cele 2 tipuri de schite arhitecturale

Surse de inspiratie: memorie si imaginatie.
Schite de Arhitectura

schita dupa observatie – pur si simplu consemneaza experientele tale vizuale si pot fi mai mult sau mai putin realiste.

Schite de Arhitectura

schita din imaginatie – iti serverste in a gasi idei noi si a le exprima. Este cazul conceptelor de arhitectura.

Deoarece schitele fac parte dintr-un proces de gandire și rareori sunt un produs final, ele joaca un rol important în proiectarea arhitecturala. Te ajuta sa iei decizii cand este vorba de o analiza dificila și te ajuta sa vizualizezi configuratiile complexe. 

Picturile rupestre și imaginile create de-a lungul istoriei, ne arata dorinta innascuta a oamenilor de a reprezenta ce vad și ce isi imagineaza.

#2.Schita dupa Observatie

Este diferita fata de o ilustratie.
Schite de Arhitectura

Fiind selectiva si bazandu-se pe analiza, schita observationala este diferita fata de o ilustratie. Accentul se pune pe lucrurile pe care le percepi (organizarea spatiala si structurala, scara, lumina, culoarea). Ne dezvolta capacitatea de observare a mediului si ne aprofundeaza intelegerea arhitecturii atat ca element de sine statator cat si prin prisma relatiei sale cu contextul. Este de departe cea mai buna unealta in construirea librariei vizuale.

Desenam din observatie pentru a studia, a intelege si a ne aminti.

#3.Schitele din Imaginatie

Le poti folosi ca instrumente de brainstorming.
Schite de Arhitectura

Orice proiect de arhitectura incepe cu un concept. El este o inventie moderna care provine din termenul “concetto” folosit de arhitectii renascentisti. Concetto se prezinta ca o imbinare complexa a textului cu imagini si se afla in contrast cu conceptul modern a carui reprezentare este mult mai simplista.

Conceptul modern are la baza schita pentru vizualizare si descoperire. Imaginatia arhitectului este deschisa la multe posibilitati folosind acest tip de desen in prima faza a proiectului. Schitele de cele mai multe ori sunt facute cu mare viteza pentru a capta abundenta ideilor.

#4. Caietul de schite

Folosit ca dispozitiv de memorare.
Schite de Arhitectura

1950 Doges’ Palace, Venetia, Italia / creion

Caietul de schite al unui arhitect este un jurnal al ideilor. Un cumul al informatiilor pe care le vei putea integra in proiectele tale. Multi arhitecti calatoresc insotiti de un caiet de schite pentru a-si extinde libraria vizuala.

Pe tot parcursul educatiei, studentilor li se cere sa studieze prin desen, acest lucru perfectioneaza abilitatile observationale si analitice.

#5.Tipologia Schitelor de Arhitectura

Schita este un mod de a comunica cu alti arhitecti sau cu clientul.
Schite de Arhitectura

Le Corbusier –  Schita preliminara pentru designul Ministerului National de Educatie si Sanatate Publica din Rio de Janeiro, 1936

In functie de perioada istorica, prezentarea ideilor preliminare unui proiect de arhitectura a prins diverse forme.

Arhitectii greci au proiectat folosind cuvinte si precedente, în consecinta, schitele nu sunt menționate.

In Evului Mediu s-au bazat pe sabloane si modele la scara larga, dar mai ales pe planuri.

In perioada Renasterii au folosit desene în perspectiva, sectiuni, planuri si elevatii.

Schita a inceput sa descrie cel mai des esenta unui proiect in perioada moderna. Corbusier, spre exemplu, face referire de multe ori la caietele lui de schite. 

Arhitectii din ziua de azi se folosesc foarte mult de schite pentru a crea un dialog si a ne transmite cat mai eficient ideile lor. Niste exemple exceptioane de schite sunt cele create de arhitecti precum Frank Gehry sau Aldo Rossi.

Alte articole
Facultatea de arhitectura - programe de proiectare
Admitere Arhitectura

Ce materii se fac la Facultatea de Arhitectura?

Ce-i aia “proiectare de arhitectură”?

Mă bucur că m-ai întrebat!

Proiectarea de arhitectură este materia pricipala din facultatea de arhitectură. Asta trebuie în esență să știi să faci că meserie la finalizarea anilor de studii.

Read More »
Admitere Arhitectura

Admiterea la Arhitectura | Ce materii se cer?

Vrei sa incepi pregatirea pentru admiterea la arhitectura dar nu ai idee ce materii se cer? Voi incerca sa te luminez in acest articol.

Pe scurt: Materiile care se cer la admiterea la arhitectura sunt: istoria arhitecturii, desen tehnic si desen liber. Pe lung, citeste mai departe!

Read More »
Facultatea de arhitectura
Admitere Arhitectura

Facultatea de Arhitectura | 10 Lucruri de Stiut!

Acestea sunt cele 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre facultatea de arhitectura. În tot timpul în care am studiat arhitectura am învățat un lucru: arhitectura cere sacrificii. Pe de altă parte, în mod firesc cu sacrificii și muncă vin și beneficii. Nu trebuie decât să ai răbdare și să tot sapi, în cele din urmă vei da de aur.

Read More »

Te-ar mai putea interesa

Dan Gușu
Dan Gușu
Read More
Cursul de pregătire pentru admiterea la facultatea de arhitectură a fost exact ce aveam nevoie pentru a-mi îndeplini visul de a studia această meserie. Profesorul este foarte bine pregătit și ne-a oferit o gamă largă de cunoștințe și tehnici esențiale pentru a ne pregăti pentru examenul de admitere.
Nicolae Procopie
Nicolae Procopie
Read More
Foarte utile și interesante făcute pe înțelesul tuturor, mai ales pentru cei care nu au studiat deloc teorie sau noțiuni de bază ale desenului. Recomand cu căldură!
Bogdan Rusu
Bogdan Rusu
Read More
Excelenta imbinarea dintre informatia tehnica si aplicatiile practice, demonstratiile te ajuta enorm sa intelegi procesul. Recomand!
A Geo
A Geo
Read More
Exceptionale cursurile, foarte fain structurate, explicatii minutioase, rabdare si intelegere pentru evolutia fiecarui cursant! Excelenta oportunitate de invatare, o placere sa particip!
Marela
Marela
Read More
Lectiile sunt prezentate excelent si sunt super incantata de cat de mult am avansat de cand particip la acest curs de arhitectura. Multumesc mult domnului profesor!
Lăcrămioara Popa
Lăcrămioara Popa
Read More
O școală de înaltă clasă! Mulțumesc domnule profesor pentru tot! Felicitări! Este extraordinar sa ai un specialist alaturi, pas cu pas, care te ajuta să-ți vezi visul îndeplinit!
Previous
Next

Sau poți încerca unul din cursurile gratuite

Deschide WhatsApp
Bună! 🙂
Crochiu.ro - Pregătire pentru admitere
Bună, cum pot să te ajut?